26 Nisan 2019 - Cuma

Dijital Dönüşüm Blockchain Zirvesi

İstanbul, Kadıköy
Dijital Dönüşüm Blockchain Zirvesi

Etkinlik Detayları

Dijital Dönüşüm Blockchain Zirvesi 26 Nisan 2019, Cuma günü İstanbul Mariott Hotel'de gerçekleşecek.

-----------------------------------------------------------

NEDEN BLOCKCHAIN ZİRVESİ?

  • Blockchain Teknolojisi Dünyada iş yapış şekillerini devrimsel bir biçimde değiştirecektir.
  • Blockchain teknolojisi yeni iş  modellerinin ortaya çıkmasına neden olacaktır.
  • Blockchain teknolojisinin devreye girmesiyle birlikte birçok sektör bu teknolojiden etkilenecektir.
  • Önümüzdeki kısa dönem içinde büyük değişikliklere ve dönüşüme neden olacaktır.
  • Bu değişiklikler sadece teknolojik olmakla kalmayıp, finanstan - otomotive, hukuktan - mevzuata, özel kurumlardan devlet kurumlarına kadar bir çok alanı kapsayacaktır.
  • Türkiye’nin bu teknolojiyi daha önceden sahiplenerek bu alanda seyirci olmaktan çıkıp oyun kurucu olmalıdır.  Bu nedenle bu konuya erken aşamada dahil olmalıdır.
  • Blockchain Teknolojisinin ne olduğu ve ne gibi dönüşümlere neden olacağı genel olarak çok bilinmemektedir.
  • Bu alandaki gelecek fırsatları henüz görülememektedir.

BU ETKİNLİK SİZE NELER KAZANDIRACAK?

  • Blockchain teknolojisi önümüzdeki 10 - 15 yıl içerisinde tüm sektörlerde bir değişim ve dönüşüm yaşanmasına neden olacaktır. Türk özel ve kamu kurumlarının bu dönüşümü nasıl gerçekleştirebilecekleri konusunda öne sürülen görüşleri öğrenme imkanına sahip olacaksınız.
  • Ekonominin ve Finans Dünyasının Blockchain teknolojisine uyumlandırma süreçleri ve bu süreçler sonucunda evrileceği dönüşüm hakkında bilgiler elde edecek ve buna göre nasıl pozisyon almanız gerektiği konusunda somut verilere ulaşacaksınız.
  • Dünya Piyasasında büyük etkinliğe sahip bu konuda otorite kurum temsilcilerinin görüşlerini öğrenerek bu sisteme Türkiye’nin etkin bir şekilde entegrasyonu konusunda fikirler elde edeceksiniz.
  • Konuyla ilgili ulusal ve uluslararası, özel ve kamu kurum temsilcileriyle bir araya gelerek networking imkanına sahip olacaksınız.
  • Bu etkinlik esnasında oluşturulması planlanan Blockchain ekosistemi oluşumu için yapılandırılacak 6 kişilik komitede yer alma imkanına sahip olacaksınız.

KONUŞMACILAR

MUSTAFA ÇAKIR

Türkiye’de kurulan ilk Teknoloji Transfer Ofisi olan Ege Üniversitesi EBİLTEM Teknoloji Transfer Ofisi’nde Fikri Haklar ve Lisanslama Yöneticisi olarak 7 yıl görev yapmıştır.  

2017 yılından bu yana ise Sabancı Üniversitesi Sanayi İşbirlikleri ve Teknoloji Lisanslama Ofisi (ILO)’nde Patent Vekili olarak çalışmakta ve Patent Portföy Yönetimi, Patent verilerinin analizi, Erken aşama teknolojilerin değerlendirilmesi, fikri haklar ve lisanslama süreçlerinin yönetilmesi ve spinoff şirketlerin geliştirilmesi üzerine odaklanmaktadır.

Ayrıca firmalar ve startuplar için fikri haklar stratejilerinin geliştirilmesi, patent analitiği ve oyunlaştırılmış patent araştırması teknikleri üzerine aktif olarak çalışmalar yapmaktadır. Konuşmacımız Mustafa Çakır etkinliğimizde Blockchain teknolojisinin kullanılması durumunda ortaya çıkabilecek olan fikri ve sınai haklar ve mevzuat oluşumuyla ilgili son derece doyurucu bir sunum yapacaktır.

CEMİL ŞİNASİ TÜRÜN

Boğaziçi Üniversitesi Elektrik Elektronik Mühendisliği lisans ve Bilkent Güzel Sanatlar Fakültesi master dereceleri ve 19 yıllık dijital para deneyimi vardır. 1996 yılında Yapı Kredi Bankası için ülkemizin ilk kurumsal web sitesini geliştiren ekibin yöneticiliğini yapan Sayın Türün ardından ülkemizin öncü web siteleri, ilk bilgisayar oyunu, advergame’ler ve dijital para sistemlerinin üretilmesinde öncü oldu. 2008 yılında risk sermayesi yatırımı alarak kurduğu “merkezi dijital para teknolojisi” firmasını, daha sonra ortaya çıkan bitcoin isimli bir para 2013'de yerle bir edince buradan aldığı dersle 2014 yılı yazından bu yana sadece blokzinciri ve gayri merkezi sistemler üzerine çalışmaktadır.

OĞUZ ÇİÇEK

12 senedir yazılım üzerine projeler geliştiren ve büyük bir kısmı yurtdışında olmak üzere açık kaynaklı bir çok projeye katkı sağlayan ve sağlamaya devam eden Oğuz Çiçek, izmir'de 2014 - 2017 arası İzmir Coders yazılım ve proje proje geliştirme topluluğunu kurmuş ve yönetmiştir. Son 1,5 yıldır Blockhain mimarisi ve akıllı kontrat geliştirme üzerine çalışmalarına devam eden Oğuz Çiçek aynı zamanda Gayrimenkul ve Blockchain üzerine çalışmalarını da sürdürmektedir.

ERKİN ŞAHİNÖZ

İstanbul doğumlu olan Erkin Şahinöz, lisans eğitimini Boğaziçi Üniversitesi Makina Mühendisliği’nde tamamlamıştır. ABD’de University of Nebraska’da burslu olarak önce MBA yapmış sonra da aynı üniversitede ekonomi üzerine yüksek eğitimini tamamlamıştır.

Şahinöz, 2002 yılında Nebraska eyaletinin en başarılı genç iş adamı ödülüne layık görülmüştür.  Profesyonel çalışma hayatına 1999 yılında Araştırma Asistanı olarak başlamış, 2000-2002 yılları arasında ABD’nin ulusal danışmanlık şirketi Business Development Center’da bankalardan reel sektöre çok farklı sektör ve işkollarındaki şirketlere danışmanlık yapmıştır. Danışmanlık yaptığı firmalar arasında First National Bank of Omaha, Oberon Entertainment Properties, American Title, Ashley Furniture ve Ryan Enterprises bulunmaktadır.

2002 yılında ABD Merkez Bankası (FED) tarafından ekonomist olarak transfer edilmiştir. Opsiyonları kullanarak geliştirdiği, merkez bankalarının faiz değişikliklerini tahmin eden finansal model ile terfi almış ve FED’e Ekonomik Araştırmalar Grubu Direktörü olarak atanmıştır.

2007 yılında Türkiye’ye dönmüş ve Yurtiçi Kargo’yu da bünyesinde barındıran Arıkanlı Holding’te Strateji Koordinatörlüğü ve İş Geliştirme bölümünü kurmuştur. 2009 yılında Avusturya’nın en büyük bankası Erste Bank’ın Türkiye Genel Müdürlüğü’ne atanmıştır. Türkiye operasyonlarını sıfırdan kurarak Türkiye’de yatırımı olan yabancı ve yerli kurumsal yatırımcılara brokerage/yatırım bankacılığı hizmeti vermiştir. Birçok firmanın kurumsal finansman, halka arz süreçlerini yönetmiştir.

Şahinöz, Dünya Gazetesi başta olmak üzere birçok ulusal dergi ve gazetede köşe yazarlığı yapıyor. Ayrıca NTV, CNN Türk, TRT Haber, TGRT gibi TV kanallarında düzenli olarak ekonomi ve piyasa yorumculuğu yapıyor. Eylül 2018’den beri Halk TV’de Sözcü Gazetesi yazarı Murat Muratoğlu ile Ekoparazit programını yapmaktadır.

Başta İstanbul Sanayi Odası (İSO) olmak üzere birçok kurumun da Strateji/İş Geliştirme ve Ekonomi Danışmanı olarak çalışıyor. Aynı zamanda bankalara ve reel sektör firmalarına çok çeşitli alanlarda eğitimler veriyor ve danışmanlık hizmeti sağlıyor.

BORA GÜNGÖREN

TÜBİTAK ODTÜ Bilten'de Çalışan Sayın Güngören  daha sonra Gantek Teknoloji'nin ODTÜ Yabancı Diller Yüksek Okulu için geliştirdiği bir uzaktan eğitim projesi olan dil projesinde görev aldı. 2003 yılında şirketi olan Portakal Teknoloji'yi kurdu. Portakal Teknoloji'de yazılım şirketleri ve kurum bilgi işlemlerine yönelik danışmanlık ve eğitim hizmetleri sunmaya başladı. Şirketteki çalışmaları kapsamında çok çeşitli büyük boyutlu projelerde danışman olarak görev aldı. Türkiye'de JSF ile teslim edilen ilk bir kaç projeden birisinde görevli olan ekibi eğitti.

Bilişim Güvenliği alanında önemli ve gelişen bir teknoloji olan Güvenilir Bilişim konusunda uluslararası bir konsorsiyuma dâhil oldu. Bugün AB Altıncı Çerçeve Programı içinde destek alan en büyük projelerden birisi olan Open Trusted Computing (Açık Güvenilir Bilişim) projesi içinde yer almaktadır.

-----------------------------------------------------------

#dijitaldönüşüm #blockchain #blokzincir #teknoloji #istanbul #konferans #zirve #etkinlik #kayıt

26 Nisan 2019 Cuma 08:30

26 Nisan 2019 Cuma 18:00


Mariott Hotel, Abide-I Hurriyet Caddesi Şişli İstanbul, Kadıköy, İstanbul


Haritada Gör

Etkinlik Organizasyonu